TOUR DU ALS

SAMEN TRAPPEN WIJ ALS DE WERELD UIT! 9E EDITIE: 11 JUNI 2020

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Tour du ALS is het grootste evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland.

Wij beklimmen op 11 juni 2020 met ALS-patiënt Marieke, de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Bert de Vries, Your Content Goes Here

Over de Tour du ALS

Jaarlijks beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux bij de Tour du ALS. Dit doen zij om een geweldige sportieve prestatie neer te zetten én om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen ALS.

In 2020 vindt de 9e editie plaats van de Tour du ALS. In de afgelopen 8 edities hebben inmiddels meer dan 3.500 deelnemers de Mont Ventoux beklommen. Welke tezamen al bijna €7 miljoen hebben opgehaald aan donatiegelden.

Wat is ALS?

ALS (Amytrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige aandoening waarbij men gemiddeld nog 3 jaar leeft nadat de diagnose gesteld is. De oorzaak van deze ziekte is tot op heden nog niet bekend en er is geen medicijn voor ALS. Reden te meer om daar geld voor in te zamelen.

 

Steun Team Marieke

Ik, Bert de Vries doe voor de eerste keer mee. Samen met de andere teamleden van “Team Marieke” steunen wij Marieke uit Aalsmeer. Zij lijdt aan ALS. Wij gaan drie keer de Mount Ventoux met de fiets op. De derde keer zullen wij Marieke voortduwen.