FIETS VAN DE ZAAK

WAT HOUDT DE WERKKOSTENREGELING IN?

De werkkostenregeling houdt in het kort in dat voor een 29-tal vergoedingen en verstrekkingen (waaronder de fietsregeling, personeelsuitjes, kerstpakketten, bedrijfsfitness etc.) alle fiscale regels gaan verdwijnen. Er is echter één algemene beperking; voor al deze vergoedingen en verstrekkingen is een ruimte van 1,2 procent van de totale loonsom beschikbaar. Als een werkgever boven deze 1,2 procent uitkomt moet over het meerdere een naheffing van 80 procent worden afgedragen.

WAT EN HOE?

EEN NIEUWE FIETS MET MAXIMAAL 52% VOORDEEL

Er worden geen nadere eisen gesteld aan de fiets. Het mag ook een elektrische fiets zijn. Daarnaast kan een werkgever zelf bijvoorbeeld de frequentie van verstrekken, de hoogte van de aanschaf, het type fiets of de aard van het gebruik bepalen. De werkgever kan ook besluiten de huidige regels te blijven handhaven.

Nationale Fiets Projecten is fiscaal specialist op het gebied van de fiets binnen de WKR en adviseert en informeert u graag persoonlijk over de vele mogelijkheden. Daarnaast maakt NFP het mogelijk om op een innovatieve manier de fiets van de zaak buiten de nieuwe werkkostenregeling te houden. U maakt daarbij gebruik van de onbenutte reiskostenvergoeding van medewerkers die minder dan 10 km van het werk wonen.

Bedrijfs Fietsen Nederland en Nationale Fiets Projecten zijn gespecialiseerd in het organiseren en implementeren van bedrijfsfiets plannen. De opzet voor deze fietsplannen zoals die door deze twee bedrijven gehanteerd wordt, is in nauw overleg met de brancheorganisatie BOVAG tot stand gekomen. Klik op de logo’s voor meer informatie.

ONZE FIETSMERKEN